Tiroliana 7 Scări

Activităţi outdoor / Săcele (BV)


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Valea Sipoaiei, Sacele, Romania, 505600

Despre

Dacă te afli în Braşov şi ai o condiţie fizică cât-de-cât 🙂 nu trebuie să ratezi această experienţă de top a zonei. Cu o lungime totală de 4 km, cel mai lung traseu de tiroliană din România îţi va oferi amintiri de neuitat: vei urca în copaci, vei coborî câteva zeci-sute de metri pe fiecare din cele 36 de segmente, unele chiar spectaculoase, pe deasupra pârâului Şipoaia, pe deasupra unei mici cascade, printre stânci... va fi uau!

Dacă te ţine, poţi face tot traseul, costă 100 lei/persoană. Dacă nu, poţi alege să faci doar unul din tronsoanele I şi II, la un cost de 70 lei/persoană. Copiii sub 14 ani şi cei de 14-18 ani care nu pot fi însoţiţi de adulţi au acces la un traseu mai uşor pentru care plătesc 20 lei/30 minute. În preţuri este inclus echipamentul şi instructajul de bază - puneţi accent/cereţi detalii de la instructor despre tehnica de frânare pe tiroliană - sunt câteva segmente unde prinzi viteză destul de mare şi trebuie să frânezi mai din timp.

Echipamentul se închiriază de la cabana de lemn aflată la aprox. 300m înainte de intrarea în Canionul 7 Scări. Până la cabană vei avea parte de o plimbare plăcută de aprox. o oră pe Valea Şipoaiei, cu plecare din Bunloc (traseu bandă galbenă), pe un drum forestier şi pe o cărare din pădure. Recomandăm să ai încălţăminte de trekking/drumeţie şi ceva gustări şi apă în rucsac.

Dacă nu ai vizitat niciodată Canionul 7 Scări, trebuie neapărat să urci întâi şi să îl vezi (nu uita să cumperi brăţara de vizitare, tot de la cabana de lemn). Traseul de întoarcere de la Canion te va aduce direct la cabana de unde porneşte traseul de tiroliană. 
Atât canionul cât şi tiroliana sunt închise în sezonul de iarnă. Cel mai bine ar fi să suni înainte de ajunge acolo, ca să te asiguri că este deschis, indiferent de sezon.
Ultima coborâre pe traseul mare poate fi făcută cu două ore înainte de închiderea programului iar pe cele două tronsoane, cu o oră înainte.

Documentat la:

  • 26-06-2021

Pe scurt:

  • Petrece o zi memorabilă în natură.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Închiriere echipamente
  • Sporturi de vară

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Cloud Hunters

Activităţi outdoor / Miercurea Ciuc (HR)

Gyimes Fun

Activităţi outdoor / Lunca de Jos (HR)

ATV Ghimeş

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Herghelia Sâmbăta de Jos

Activităţi outdoor / Sâmbăta de Jos (BV)

Alpine Coaster Skigyimes

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)