Mănăstirea (Schitul) Bran

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Bran


Program

Închis
Vezi programul

Address

Bran-Şimon, Str. Balaban nr. 5, cod 507028, Braşov, România

Telefon

Despre

Zona Bran nu are foarte multe atracţii turistice distincte, este ea însăşi o atracţie! Printre ele, Mănăstirea Bran este un loc pe care trebuie să îl vezi dacă eşti cazat în zonă şi poate fi o destinaţie interesantă, un motiv foarte bun de plecat într-o drumeţie, pe jos sau cu bicicleta. Se poate ajunge şi cu maşina, dar drumul are şi nişte porţiuni mai off-road 🙂

Chiar dacă nu te interesează aspectul religios, locul este minunat şi îţi deschide în faţa ochilor peisaje de un farmec aparte care au în fundal munţii Bucegi, Postăvaru, Măgura Codlei, Leaota şi Piatra Craiului. 
Mănăstirea este relativ nouă - construcţia a fost finalizată în 2012, dezvoltare a unei biserici (schit) ceva mai veche. Lângă biserică vei găsi şi o troiţă ridicată în memoria ostaşilor români căzuţi pe aceste locuri apărând pasul Rucăr-Bran, în Primul Război Mondial. 

Mănăstirea poate fi vizitată cu respectarea regulilor de vestimentaţie şi comportament, iarna între orele 09-17 iar vara între orele 09-20. Nu sunt disponibile aici locuri de cazare.

Photo Gallery

Alte sugestii

Schitul Colțul Chiliilor

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Zărneşti

Mănăstirea Brâncoveanu

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Sâmbăta de Sus

Biserica fortificată Ilieni

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Cetate / Ilieni

Biserica evanghelică fortificată Viscri

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Turnuri, Bastioane, Fortificaţii / Viscri

Cetatea ţărănească Prejmer

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Cetate / Prejmer