Casa Terra

Restaurante / Făgăraş


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Negoiu 2a, Făgăraș 505200, România

Telefon

Despre

Casa Terra este locul care reușește să pună Făgărașul pe harta culinară a regiunii.
Maestrul culinar Daniela Graură (proprietarul localului și „nebuna aia din bucătărie”, cum singură se dezmiardă) are o abordare aproape științifică atunci când vine vorba de masă. Atenția cea mai mare este acordată cinei, care în concepția chef-ei merită o pagină întreagă de meniu. O cină ideală este alcătuită dintr-un antreu de cam 70g, gustare rece (120g), un fel intermediar cald (preferabil o supă, menită să tempereze senzația de foame, despre care ar trebui să știm că la 15 minute de când începem să mâncăm e rezolvată 85%), un fel principal 160-170g carne plus garnitură, un desert mic.
Își dorește să poată introduce în restaurantul său conceptul unei cine corecte caloric (hipocalorică față de ceea ce se consumă în mod obișnuit), cu elemente diverse dar controlate cantitativ-caloric (o cină precoce ar trebui să aibă 1400 calorii; cam 500 calorii sub obișnuința noastră zilnică). Totul gândit inclusiv până la detalii de timing (ritmul în care felurile sunt prezentate la masă). Ne-a plăcut ce am auzit! 😊
În discuția cu ea am avut parte de o frumoasă lecție de abordare a gătitului și ideii mâncare.
Ne-a povestit despre planuri de-ale ei. Cina dedicată unui tip de ingredient (cina-rață sau cina-pește) în cadrul căreia te întâlnești cu 4-7 feluri de mâncare, toate având la bază același ingredient principal. Sau despre conceptul weekend gourmet – vii în restaurant, comunici cu ospătarul și afli pe loc ce „nebunii” s-au întâmplat în bucătărie; dacă azi e iepure sau vită... Și te lași surprins.

Poftă de viaţă şi pasiune pentru bucătărie.

Listele-meniu la Casa Terra nu sunt foarte extinse. Și fiecărei mese a zilei îi este dedicată o pagină - mâncare potrivită momentului.
Noi am tras cu ochiul la ele și am văzut lucruri interesante – pastă de jumeri, zacuscă cu trufe sau pate din ficat de pasăre cu unt sărat la gustări; ciorbă acră de curcan cu leuștean, plăcintă făgărășană, ceafă coaptă.

Ruladă de miel cu cremă de leurdă. 😋

Ne-am oprit la o supă clară de rață cu găluște și un duo din ruladă de miel și cotlet de porc, cu piure cu ceapă deshidratată și spirulină, alături de o cremă de leurdă. Dacă supa de rață a fost ceva, să zicem, normal (deși piperul roșu ne-a oferit o surpriză foarte plăcută), felul principal ne-a dus simțurile prin locuri cu totul neobișnuite – piure cu spirulină!? Cremă de leurdă!? Carnea fragedă, umplutura savuroasă. Mâncatul e o experiență!
Și chiar și băutul! Am gustat niște siropuri naturale combinate cu citrice, delicioase – soc cu lămâie, brad cu portocală. De delectat (dacă le mai găsești în meniu)!
Am înțeles (din nou): Danei îi place să rupa bariere. Gătitul este o bucurie. Rutina e tristă.
De aceea la Casa Terra o listă-meniu se face pentru maximum trei luni. Nu te aștepta neapărat să mai găsești felurile despre care am vorbit noi. Dar orice altceva probabil că va fi cât se poate de satisfăcător. Căci cum altfel ar putea fi bucătăria românească, în notă slow-food, adaptată stilului urban, cochetă?! Cu feluri de mâncare inventate, compuse și adaptate sezonului.

Chiar aşa! 🥰

La Casa Terra te simți ca în sufrageria unor prieteni, atmosfera este de casă nobilă, asculți jazz instrumental sau vreo muzică live. E o stare de spirit vintage, romantică și caldă, de casă veche, boierească, ce se potrivește numai bine cu mâncarea.
Am bifat în prezentare şi "Delicatese artizanale" pentru că vei găsi aici şi câteva lucruri delicioase pe care le poţi cumpăra pentru acasă - nişte "suveniruri culinare" făcute în Ţara Făgăraşului care îţi vor aminti pe cerul gurii de trecerea ta pe aici. 😍

Produse din Ţara Făgăraşului pentru acasă.

Un restaurant „mic la stat” dar mare la gustat. 
Ascuns în orașul prin care treci în drum spre Sibiu dinspre Brașov (sau invers), Casa Terra este un motiv pentru care merită să te oprești în Făgăraș. Sau să mergi acolo, pentru o masă plăcută și tihnită între prieteni. Sau poate pentru meniul zilei, că este și acesta, la mare căutare. Iar dacă mergi cu maşina, să ştii că în curtea restaurantului este şi parcare; tot în curte este şi terasa. 😉 

Documentat la:

  • 12-04-2021

Pe scurt:

  • Slow food. Simplu şi gustos.

Categorie:

  • Restaurante
  • Catering/To-Go/Take-out
  • Delicatese artizanale

Recomandat pentru:

  • Bucătărie locală | Familii cu copii | Ingrediente locale | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Ocazii speciale, Aniversări | Program live

Tip de masă:

  • Prânz
  • Cină

Bucătărie:

  • Românească

Ce poţi mânca aici:

  • Brânzeturi | Cârnaţi | Chiftele | Ciorbe | Clătite | Găluşte | Humus | Îngheţată | Jumări | Miel | Murături | Omletă | Paste | Pastramă oaie | Peşte de apă dulce | Plăcinte | Porc | Prăjituri, torturi | Preparate cu mămăligă | Prosciutto | Pui | Raţă | Risotto | Salate | Sarmale | Supe | Şniţel | Tagliatelle | Vită

Facilităţi:

  • Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi | Toaletă pentru clienţi

Photo Gallery

Alte sugestii

Csillag

Restaurante / Lunca de Jos (HR)

GRACE by the lake

Restaurante / Codlea (BV)

Arte

Restaurante / Codlea (BV)

Restaurant Ski Gyimes

Restaurante / Lunca de Sus (HR)

5t Kutya / 5 Câini

Restaurante / Miercurea Ciuc