Fenyo Restaurant

Miercurea Ciuc (HR) / Restaurante


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Nicolae Bălcescu 11, Miercurea Ciuc 530132, România

Telefon

Despre

Chiar dacă ești doar în tranzit prin Miercurea Ciuc, Restaurant Fenyő (în incinta Hunguest Hotel Fenyő Conference & Spa) este o opțiune de luat în calcul pentru o masă.
Restaurantul este clasificat la fel ca și hotelul, la 3 stele, dar și el se ridică peste nivelul clasificării acordate; atât pentru mic dejun cât și pentru meniul à la carte de prânz sau cină.

Hunguest Hotel Fenyő Conference & Spa

Poți lua micul dejun, alături de clienții hotelului, între orele 7-10, în regim de bufet, pentru 35 lei și zicem că ar fi o alegere bună dacă vrei mai mult de un croissant și un espresso într-o cafenea. Ouă, salamuri, brânzeturi, salate, tartinabile, legume, fructe, iaurturi, compot, gemuri, cereale, cafea... multe, variate și pe săturate.

Mic-dejun inclusiv cu produse tradiţionale locale.

Cu specific local și internațional, meniul a la carte pentru prânz și cină are și produse de bistro (gândite inițial doar pentru vară și terasă dar păstrate „la cererea publicului”) dar și produse mai elaborate, de măiestrie gastronomică.
Așadar, între orele 12-22 (ultima comandă la 20:30) - în sezonul de vară programul se prelungeşte cu o oră -  într-o atmosferă liniștită și elegantă, te poți bucura de un prânz sau o cină de calitate, la prețuri ce reflectă destul de bine calitatea.
Nouă ne-a plăcut tot ce-am încercat și deși am face mici atenționări la zona de servire (mici scăpări la mise-en-place, lipsa meniului de băuturi), am rămas cu o părere foarte bună și cu amintirea unei experiențe plăcute.

Zona de bistro din restaurant.

Din meniul bistro ne-au făcut cu ochiul Supa cremă de ţelină cu cartofi dulce şi curcumă, servită alături de fries crocanți din ţelină cu parmezan și spanac cu năut (200 ml/150 g, 28 lei) – ne-a cucerit complet și iremediabil: cu un gust original și presărată elegant cu semințe crocante de dovleac, țelina crocantă în crustă de parmezan bate de la distanță și cei mai „glutamatați” french fries iar spanacul cu năut completează foarte fericit tot ansamblul cremoso-crocant cu o notă de mijloc, atât din punct de vedere al gustului cât și al consistenței.

O supă cremă de-a dreptul cuceritoare. 😋

Sandwich-ul cu pulled porc, cu cartofi prăjiți și salată Coleslaw (220/150/100g, 31 lei) e exact acolo unde îi e locul – chiflă pufoasă, porc fraged, sos roșu din belșug, castraveți murați, cartofi corcanți și un pic de salată, măcar să lase impresia că nu e în categoria „plăcere vinovată” 😀.

Fâşii de porc din belşug, bine garnisite.

File-urile de păstrăv la grătar cu salată grecească (150/200g, 36 lei) au fost o combinație cât se poate de inedită, peștele gustos și bine gătit dar cu siguranță cu potențial de a fi totul mult mai savuros vara, cu legume în sezon.

File-uri de păstrăv cu salată grecească.

Din meniul a la carte ne-au făcut o impresie foarte bună Mușchiul de vită cu roșii confit și cartofi cu usturoi (150/200g, 56 lei) – făcut perfect medium-rare, ușor caramelizat și fără adaosuri care să schimbe gustul natural al vitei, completat bine de cartofii aromați și roșiile ușor acide și parfumate cu verdeață.

Vită preparată excelent, cu o garnitură inspirată.

Steak-ul din piept de pui cu orez cu ananas și curcuma, însoțit de salată rucola (130/250g, 25 lei) a fost un adevărat curcubeu de arome, dacă ești genul dispus să încerce așa combinații de ingrediente – pieptul fraged, orezul aromatizat cu turmeric și „colorat” cu prospețimea ananasului, contrabalansate de crocănțimea și ușoara tentă amăruie ale rucolei ne-au „zăpăcit” foarte original papilele, cu gusturi ce vor mai fi căutate și altădată. Totul într-o prezentare plăcută și atentă.

Piept de pui fraged, combinat inventiv.

Ni s-a mai spus că meniul se schimbă în fiecare an iar cele mai populare “dish-uri” rămân; dar intră mereu și noutăți. În plus, atât cât este posibil, sunt folosite produse locale – unt, lapte, carne (mai mult pentru evenimente), miere.
În sezonul cald funcționează și terasa. Preparatele din meniul de bistro pot fi comandate pentru livrare în Miercurea Ciuc, de luni până vineri între orele 12-16. Dacă vii cu maşina o poţi lăsa în faţa hotelului (locuri publice de parcare) sau în parcarea proprie amenajată în spatele acestuia.

Documentat la:

  • 31/01/2022

Pe scurt:

  • O surpriză foarte plăcută în Miercurea Ciuc: meniu inspirat, preparate bune, ambianţă liniştită şi elegantă.

Recomandat pentru:

  • Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Grupuri mari | Ingrediente locale | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Ocazii speciale, Aniversări

Tip de masă:

  • Cină
  • Mic-dejun
  • Prânz

Bucătărie:

  • Americană
  • Internațională
  • Românească
  • Vegetariană

Ce poţi mânca aici:

  • Aripioare | Brânzeturi | Burger | Cartofi prăjiţi | Chiftele | Ciorbe | Clătite | Fish&Chips | Găluşte | Gulyas | Îngheţată | Lasagna | Murături | Omletă | Papanaşi | Paste | Patiserie | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Prăjituri, torturi | Porc | Preparate cu mămăligă | Prosciutto | Pui | Raţă | Salate | Sandvişuri | Supe | Şniţel | Tagliatelle | Tortillas | Vită

Facilităţi:

  • Bar | Facilităţi persoane cu dizabilităţi | Garderobă | Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi | Toaletă pentru clienţi

Alte sugestii

Ecaterina

Berzasca (CS) / Restaurante

Casa Păstrăvarului

Măieruş (BV) / Restaurante

Pizzeria Il Gufo Reale

Viscri (BV) / Restaurante

Casa Thomas

Bran (BV) / Restaurante

Restaurant Muntele Rece

Bran (BV) / Restaurante