GRACE by the lake
Codlea (BV) / Restaurante
Telefon
Despre
Restaurantul GRACE by the lake din incinta Serenity Resort Codlea este relativ „proaspăt” pe piața de profil, deschis doar din august 2021. Dacă ești în căutarea unei experiențe culinare de calitate, poți pune acest restaurant pe listă (la propriu, căci aplicația noastră chiar îți permite să-ți faci o listă cu locurile în care ți-ar plăcea să mergi ?).
Foarte ușor de „accesat” dacă ești în Codlea sau în Brașov (sunt doar cam 5 respectiv 19 km până acolo), dar și dacă ești în trecere prin apropiere, un mic ocol pentru o masă aici va fi o alegere inspirată.
Nouă ni s-a părut foarte potrivit pentru o cină relaxată, dată fiind atmosfera generală calmă, amenajarea caldă și primitoare, confortul. Dacă mai adaugi și împrejurimile (lac, lebede) iese de o experiență romantică perfectă.
Deși meniul este unul internațional, nu lipsesc ingrediente locale și chiar din grădina proprie. De asemenea, pâine și paste proaspete, făcute în bucătăria restaurantului. Celelalte produse de bază sunt de la furnizori locali și de la furnizori internaționali de renume.
Au o selecție acoperitoare de vinuri, atât românești cât și internaționale; servite preponderent la sticlă, la pahar fiind disponibil doar câte un vin din fiecare culoare.
Au o selecție acoperitoare de vinuri, atât românești cât și internaționale; servite preponderent la sticlă, la pahar fiind disponibil doar câte un vin din fiecare culoare.
Un detaliu inedit dar foarte în ton cu nota generală este că se pot comanda și trabucuri, dacă vrei să termini masa cu un cognac de calitate și o țigară asemenea. Restaurantul are și o terasă mare, drăguță, cu mese destul de bine distanțate, pe care în sezonul cald sigur e o plăcere să iei cina sau digestivul.
În weekend este muzică live; tocmai au achiziționat un pian nou și își doresc să transforme serile cu muzică în ceva permanent. Sperăm să reușească.
În weekend este muzică live; tocmai au achiziționat un pian nou și își doresc să transforme serile cu muzică în ceva permanent. Sperăm să reușească.
Ne-a impresionat plăcut atenția la detalii, care se regăsește în toate aspectele – de la amenajare până la servire și plating.
Prețurile sunt ușor peste medie dar se oferă calitate corespunzătoare.
Prețurile sunt ușor peste medie dar se oferă calitate corespunzătoare.
Ne-au plăcut micile aperitive oferite din partea casei (atât ideea, cât și produsele) – mici boluri cu hummus, salată de icre și tapenade (pastă de măsline) foarte gustoase și binevenite.
Iar din meniu ne-au captat atenția și ulterior ne-au mângâiat papilele un Rib eye steak de Argentina (300g, 98 lei) asezonat cu sare Maldon (o sare de mare specială, folosită în bucătăria gourmet) cu garnitură aleasă de legume la grătar (150g/13 lei) și un Cotlet de berbecuț în crustă de verdețuri, servit cu brochete de cartofi, couscous cu legume, piure de mazăre cu mentă și sos demiglace (300/180g, 87 lei). Câștigătoare la puncte au fost cotletele de berbecuț – făcute exact cât trebuie (adică foarte puțin), couscousul de foarte bună calitate și bine gătit, legumele al dente iar piureul de mazăre cu mentă adăuga o notă foarte bine-venită de verde și fresh. Pentru vită sugerăm să menționezi gradul dorit de gătire; e posibil să o vrei mai puțin făcută, iar întrebarea nu a venit de la ospătar, ceea ce a dus la o friptură bine făcută; foarte bună, dar dacă o vrei mai „rare” poate ar fi mai bine să menționezi. Ne-a plăcut mult (pentru că nu regăsim în prea multe locuri acest detaliu foarte necesar) faptul că farfuriile erau încălzite. Iar în cazul nostru asta chiar a prins bine, pentru că mâncarea ar fi putut fi ceva mai caldă (sperăm că a fost doar o scăpare de moment).
Noi am mers la GRACE by the lake chiar cu câteva zile înainte de intrarea meniului nou, adaptat la sezonul rece (dacă știam, mai așteptam puțin...). Dar avem încredere că indiferent ce scrie în paginile lui, pe farfurii se va regăsi cel puțin aceeași calitate. Va exista un meniu fix și o secțiune de sezon, care se va schimba de patru ori pe an. Se va înnoi și meniul de băuturi. Povești, culori... nu dezvăluim decât atât; mai multe după ce vom ajunge din nou pe la ei.
Ultima actualizare:
- 28/09/2021
Pe scurt:
- Standarde înalte şi atenţie la detalii.
Categorie:
- Restaurante
Recomandat pentru:
- Bucătărie locală | Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Ingrediente locale | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Ocazii speciale, Aniversări
Tip de masă:
- Prânz
- Mic-dejun
- Cină
Bucătărie:
- Internațională
Ce poţi mânca aici:
- Brânzeturi | Burger | Cartofi prăjiţi | Ciorbe | Coaste | Curcan | Focaccia | Fructe de mare | Homar | Humus | Melci | Oaie/Miel/Berbec | Papanaşi | Paste | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Pizza | Prăjituri, torturi | Raţă | Risotto | Salate | Smoothie&Fresh | Supe | Şniţel | Tagliatelle | Vânat | Vită
Facilităţi:
- Bar | Facilităţi persoane cu dizabilităţi | Garderobă | Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi