Panorama Tâmpa

Braşov (BV) / Panorame şi platforme de observaţie


Address

Muntele Tâmpa, Brașov, România

Despre

Braşov este singurul oraş din România care are în mijlocul său un munte: Tâmpa, arie naturală protejată. 
Nu pleca din Braşov până nu îl vezi de sus, de pe platforma de Belvedere Tâmpa. Priveliştea pe care o ai asupra oraşului şi împrejurimilor face să merite banii - dacă foloseşti Telecabina Tâmpa- sau efortul, dacă urci pe jos; recomandarea noastră este să urci pe Treptele lui Gabony - (marcaj triunghi galben, aprox. 1,5h) şi să cobori pe Drumul Serpentinelor (marcaj triunghi roşu). Ambele trasee (pe care le găseşti şi în aplicaţia noastră) au punctele de plecare pe Aleea de Sub Tâmpa, în zona Telecabinei; necesită echipament de drumeţie.
Program Telecabina Tâmpa (urcare): iarna Ma-D 09:30-16:00, vara L 12:00-17:00, Ma-V 09:30-16:30, S-D 09:30-17:30.

Puţin mai sus de Belvedere Tâmpa vei găsi câteva mici platforme din lemn de te poţi bucura de o privelişte superbă către Şcheii Braşovului iar dacă mai mergi câteva zeci de metri spre Sud vei avea la picioare zona dinspre Predeal, cu cartierul Răcădău.

O poveste interesantă: între anii 1950-1960 Braşov a fost unul din oraşele din fostul bloc comunist care au purtat numele dictatorului sovietic I.V. Stalin. Conducătorii de atunci ai oraşului chiar au "scris" numele acestui pe muntele Tâmpa, din brazi plantaţi pe un versant golaş; deşi între timp aceştia s-au amestecat cu foioase, se spune că la o privire atentă dintr-un anumit unghi, dinspre oraş, vei întrezări numele STALIN spre vârful muntelui, în stânga cablului telecabinei! Noi nu am reuşit să îl vedem...

În prezent, pe muntele Tâmpa este scris numele oraşului - BRAŞOV - din nişte litere uriaşe care sunt iluminate pe timp de noapte, fiind vizibile de la câteva zeci de kilometri când vii dinspre Târgu Secuiesc!

Documentat la:

  • 10/01/2022

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Dealul Bisericii Eşelniţa

Cimitire, Mausolee / Eşelniţa (MH) / Panorame şi platforme de observaţie

Centrul Cultural Reduta

Braşov (BV) / Centru cultural

Piramidele de la Şona

Şona (BV) / Panorame şi platforme de observaţie

Capela 14 cruci

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Sovata (MS) / Panorame şi platforme de observaţie

Turnul Belvedere

Sovata (MS) / Panorame şi platforme de observaţie