Iaki Restaurant

Iaki Restaurant

Mamaia (CT) / Restaurante


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Statiunea Mamaia, Constanța 900001, România

Despre

Iaki este un nume cu rezonanță pe litoralul românesc. Așa că, dacă îți dorești un pic de exclusivitate, eleganță, dar și o doză mică de etalare, o cină la restaurantul Iaki ți le poate oferi pe toate, odată cu o experiență culinară de calitate.

Intrarea dinspre Promenada din Mamaia.

Restaurantul este deschis și pentru persoanele care nu sunt cazate în hotel, pentru toate mesele; capacitatea mare, de 200 persoane, permite fără probleme acest lucru; iar personalul promite că se descurcă. 
Micul dejun se servește în intervalul orar 7:30-10, doar în regim de bufet, împreună cu oaspeții hotelului. 
Bucătăria a la carte se deschide la ora 12, așa că pentru prânz poți opta pentru ceva din meniul a la carte, sau, în sezon, când de multe ori hotelul organizează și prânz în regim de bufet, te poți alătura clienților hotelului, dacă „îți face cu ochiul” ceva de-acolo. 
Dacă vrei bufet (mic dejun/prânz) tot ce trebuie să faci este să te adresezi personalului (hostess restaurant/recepție hotel) pentru a achita contravaloarea mesei (mic dejun în jur de 60-90 lei; prânz 60-70 lei pentru copii, 125-140 lei pentru adulți – include băuturi răcoritoare și cafea).
Cina este întotdeauna a la carte (ar putea fi o alegere bună dacă vrei, eventual, să eviți prezența prea multor copii).

Terasă cu artă originală „Pe valuri” - C. Baraschi, 1963 😍

Restaurantul este unul elegant (chiar dacă „mise en place”-ul pentru mic dejun ia un pic din atmosfera elegantă), cu ferestre mari, în arcadă, draperii, coloane și tavan înalt. Meniul cu specific românesc și internațional și cu note de fine dining, nu este foarte vast dar are propuneri variate. Plus meniu de bar și meniu de vinuri.
Atmosfera la cină este una foarte liniștită (poate chiar prea liniștită; niște muzică în surdină ar fi prins foarte bine).
Poți să deschizi cu un Mojito (34 lei) și/sau o Margarita 38 (lei) 😉, făcute ca la carte, fără „scurtături”, fără înlocuiri care să le strice farmecul.

O deschidere inspirată 😊

Fideli ingredientelor locale, noi am încercat:
Chefal de Marea Neagră – un preparat "clasic" pentru litoralul românesc, dar la Iaki pregătit și servit cu un „twist”: întreg, fript pe plită și oferit pe un pat de mix de frunze de salată, cu tartar de legume, lămâie și sos cremos de usturoi și însoțit nu de obișnuita mămăligă fiartă, ci friptă pe grătar. I-am adăugat o garnitură de broccoli cu unt și usturoi; dacă nu-ți place broccoli, acesta zău că te-ar face să-ți reconsideri părerea.
Mușchiul de vită cu sos de ciuperci de pădure a fost foarte bine pregătit, exact cum a fost cerut, iar aroma intensă a sosului de ciuperci l-a însoțit foarte bine. O salată verde simplă lângă a fost suficientă, ca să te bucuri pe deplin de aromele din farfurie.

O cină excelentă 👌...

Preparatele sunt frumos servite, aduse la masă pe gheridon și se acordă atenție și plating-ului.
Și vinul a fost tot unul local, din podgoria Murfatlar, ales la recomandarea chelneriței, care știa foarte bine tot ce face.
Prețurile sunt peste medie, mai ales la bar, dar în mare reflectă calitatea produselor și a serviciilor. O cină pentru două persoane ajunge ușor la 200 lei (fără „accesorii”).

...încheiată cu un desert delicios. 😋

Și un prânz pe terasa mare și primitoare poate fi o opțiune foarte plăcută. Dacă îți plac ardeii, poți încerca Supa-cremă de ardei copți, ușoară și gustoasă, cu mozzarella și crutoane de pâine neagră. Pentru o variantă mai clasică, merge și ciorba de pui, bogată și presărată cu leuștean proaspăt. O alegere mai consistentă și într-o prezentare deosebită este Ceafa de porc pe piatră încinsă, aromatizată cu usturoi copt și fulgi de sare; a mers perfect cu o salată proaspătă de vară. Iar pentru o variantă mai... de dietă, merge o Salată Kobb (adaptate și numele și puțin și ingredientele variantei originale, cobb), cu multe ingrediente sănătoase (legume, piept de pui, avocado, semințe etc.).
Și capitolul deserturi a fost foarte bine reprezentat de Tarta cu mere și înghețată, garnisită cu nuci și  felii de portocală confiate – delicios și fără milă pentru siluetă 😉

Opțiuni bune pentru toate dietele

Iar dacă vrei ceva ce nu este trecut în meniu, întreabă; e posibil să găsești – de exemplu salate de însoțire sau murăturile (care, ține minte, sunt "home made"). 
Atunci când e posibil, ingredientele folosite sunt de proveniență locală (preparate din carne, brânzeturi).
Parcarea hotelului este pusă la dispoziție și clienților restaurantului și este disponibilă și opțiunea take-away – comanzi, plătești, aștepți, ridici. 

Ultima actualizare:

  • 20/11/2023 (recomandat la 15/09/23)

Pe scurt:

  • Deschis tot anul, cu un raport foarte bun preț/calitate/diversitate/servicii.

Categorie:

  • Restaurante

Tip de masă:

  • Cină
  • Mic-dejun
  • Prânz

Bucătărie:

  • Internațională
  • Românească

Ce poţi mânca aici:

  • Brânzeturi | Burger | Carbonara | Cartofi prăjiţi | Ciorbe | Coaste | Curcan | Fructe de mare | Icre | Îngheţată | Murături | Oaie/Miel/Berbec | Omletă | Paste | Patiserie | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Porc | Prăjituri, torturi | Preparate cu mămăligă | Pui | Raţă | Salate | Smoothie&Fresh | Supe | Şniţel | Tagliatelle | Tiramisu | Vită

Facilităţi:

  • Bar | Bufet (în sezon) | Facilităţi persoane cu dizabilităţi | Garderobă | Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi

Alte sugestii

Restaurant Páva Kert

Odorheiu Secuiesc (HR) / Restaurante

Pizza 21

Odorheiu Secuiesc (HR) / Restaurante

Răsărit de Soare Mamaia

Mamaia (CT) / Restaurante

RozMarine – tapas și vin

Bistro / Constanța (CT) / Restaurante

Elemózsia Bistro

Odorheiu Secuiesc (HR) / Restaurante