De peste 20 de ani, mulţi braşoveni aleg Roata Norocului pentru o masă în oraş cu familia sau prietenii. Şi dacă vii aici, înţelegi de ce: prețurile nu sunt mari, meniul este vast iar atmosfera este una caldă, primitoare, fără fiţe. 🙂 Parcă toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, unii ospătari sunt aici de când există restaurantul și ai putea fi condus la masă chiar de proprietarul localului. Multe dintre preparate sunt în meniu încă de la deschidere, făcute după aceleași rețete; probabil că singurul lucru nou introdus în ultimii ani este... o bere 😊 produsă în Bavaria și vândută sub brandul propriu, disponibilă în două variante (albă nefiltrată și blondă), la preț de bere locală.
Weizen Roata Norocului 😋
Deşi în meniu vei găsi şi preparate mai puțin românești, ţi le recomandăm pe cele din bucătăria națională. Roata Norocului este celebru în Braşov pentru ciorba de burtă, pentru micii reţetă proprie dar şi pentru biftec-ul tartar (o specialitate de carne crudă condimentată şi preparată de ospătar în faţa ta) - din motive de siguranță alimentară nu se servește în perioada mai-septembrie. Porţiile sunt mari, există şi posibilitatea de a comanda jumătate de porţii (pentru copii sau pentru cei aflaţi la regim 😉). Și pentru că există cerere, în meniu sunt disponibile și ciorbe (de burtă și de curcan) fără... carne, bineînțeles, la un preț mult mai mic decât cele cu. 🙂 Prețurile sunt decente, de ex., ciorbă de burtă cu smântână și ardei 28,9 lei (18,5 lei în varianta mică) sau ceafă de porc (pe care o găsești în meniu cu denumirea garf) cu cartofi prăjiți 39,5 lei. Dacă ești fan coaste de porc, aici îți recomandăm varianta marinate 😉 - 64 lei porția, include garnitură de cartofi prăjiți, sos. Pâinea, muștarul, ardeii iuți și mujdeiul sunt din partea casei.
Una dintre cele mai bune ciorbe de burtă din Brașov 😋
În sezonul rece restaurantul funcționează într-un salon care, deşi e relativ mare (aprox. 150 locuri), la prânz şi mai ales în weekendurile din sezon se poate dovedi neîncăpător; dacă nu vrei să fii pus în situaţia de a aştepta să se elibereze o masă, îţi recomandăm să faci o rezervare, măcar cu câteva ore înainte. În sezonul cald funcţionează doar terasa - mare, cochetă şi animată de zumzetul continuu produs de oamenii care se simt bine. Ambianța muzicală este asigurată de un mic band care cântă live în fiecare seară (cu mici excepții, câteodată sâmbăta și duminica),
La Roată, în sezonul de iarnă.
Restaurantul are o parcare proprie chiar peste stradă iar dacă aceasta e complet ocupată, găseşti relativ uşor loc de lăsat mașina pe străzile din apropiere. Dar poți veni și cu bicicleta pe care o poți „parca” la vedere, chiar în zona terasei.
Bicicliștii sunt bine-veniți.
Pentru comenzi cu ridicare poţi suna la numărul din pagină.
Ultima actualizare:
20/12/2024 (recomandat la 07/06/21)
Pe scurt:
Restaurant tradiţional, preferat de localnici.
Categorie:
Restaurante
Recomandat pentru:
Bucătărie locală | Familii cu copii | Grupuri mari | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Ocazii speciale, Aniversări | Program live
Tip de masă:
Mic-dejun
Prânz
Cină
Bucătărie:
Grătar
Românească
Vegetariană
Ce poţi mânca aici:
Aripioare | Cârnaţi | Ciorbe | Coaste | Îngheţată | Jumări | Mici | Murături | Omletă | Papanaşi | Pastramă oaie | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Porc | Preparate cu mămăligă | Pui | Raţă | Salate | Sarmale | Somon | Limonade&Fresh | Supe | Şniţel | Vită
Facilităţi:
Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi