Sub Tâmpa

Restaurante / Braşov


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Aleea de sub Tâmpa, Brasov, Romania, 500026

Despre

Sub Tâmpa este un restaurant care în doar un an de la deschidere a reuşit să se regăsească în orice Top 10 al restaurantelor braşovene, după ce şi-a îndeplinit cu brio misiunea de a reinterpreta reţete tradiționale românești într-un concept inedit de gastronomie transilvăneană neo-tradițională. Iar timpul a trecut cu folos apoi...
Nici nu ştim ce merită mai bine lăudat aici: atmosfera deosebită, servirea foarte bună, serile cu muzică live (suspendate pe perioada pandemiei, sperăm să fie reluate cât mai repede)... sau mâncarea.
Toate celelalte ar putea fi subiective, dar mâncarea este unanim apreciată. Porţiile generoase sunt reunite într-un meniu pe care-l vei citi cu poftă şi în care vei găsi multe suprize plăcute: coadă de bou cu piure de rădăcinoase şi murături, măduvă coaptă în osul ei, o burtă de vită crocantă... 😋 Sub Tâmpa este locul în care îţi vei dori să revii ca să încerci tot ce e prin meniu!

Aperitiv "on the house".

Noi așa am făcut și ne-am bucurat să găsim totul la fel de bine cum știam. Chiar am constat o noutate gustoasă și binevenită - un mic aperitiv oferit din partea casei, în ton cu stilul culinar general al restaurantului - o pastă de jumări, care merge perfect cu pâinea proaspătă, tărănească și coaja ei crocantă. Am încercat Păstrăvul de munte, într-o prezentare deosebită, pe piure de mălai cu trufe (un fel de mămăligă, cremoasă și bună) și servit cu legume coapte și sos de lapte cu usturoi; legumele ni s-au părut puțin cam mult făcute și nu chiar cea mai bună pereche pentru piureul de mălai; o alegere bună pentru cină sau dacă ești pe la vreo dietă (380g, 39 lei). Dacă nu, poți alege un Gât de miel, fraged, "copt la cuptor până cade de pe os" și servit cu piure de cartofi, morcovi copți și salată verde (220g+200g, 59 lei).

Gât de miel gătit la cuptor.

Pentru unii ar putea fi o problemă faptul că accesul auto nu este posibil până la restaurant - maşina trebuie lăsată undeva pe una din străduţele Centrului Istoric, de unde ai de urcat pe Suişul Castelului aprox. 300m; sau o poţi lăsa într-una din cele două parcări din capătul Aleii Tiberiu Brediceanu - parcarea Magazin Star Universal sau parcarea Spital Regina Maria - de aici vei avea de mers pe jos aprox. 700m, într-o plimbare agreabilă la poalele pădurii de pe Tâmpa.
Recomandăm rezervare telefonică.

Documentat la:

  • 10/03/2020 >> 04/09/2021

Pe scurt:

  • Meniu neo-românesc într-o ambianţă extraordinară.

Categorie:

  • Restaurante

Recomandat pentru:

  • Bucătărie locală | Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Grupuri mari | Ingrediente locale | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Ocazii speciale, Aniversări | Program live | Vedere panoramică

Tip de masă:

  • Prânz
  • Cină

Bucătărie:

  • Românească
  • Vegetariană

Ce poţi mânca aici:

  • Brânzeturi | Ciolan | Ciorbe | Îngheţată | Jumări | Murături | Oaie/Miel/Berbec | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Porc | Prăjituri, torturi | Preparate cu mămăligă | Pui | Raţă | Risotto | Salate | Supe | Vită

Facilităţi:

  • Mâncare la pachet/Take-out | Plata cu card de credit |Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi

Photo Gallery

Alte sugestii

Csillag

Restaurante / Lunca de Jos (HR)

GRACE by the lake

Restaurante / Codlea (BV)

Arte

Restaurante / Codlea (BV)

Restaurant Ski Gyimes

Restaurante / Lunca de Sus (HR)

5t Kutya / 5 Câini

Restaurante / Miercurea Ciuc