Sub Tâmpa
Braşov (BV) / Restaurante
Telefon
Website
Despre
Sub Tâmpa este un restaurant care în doar un an de la deschidere a reuşit să se regăsească în orice Top 10 al restaurantelor braşovene, după ce şi-a îndeplinit cu brio misiunea de a reinterpreta reţete tradiționale românești într-un concept inedit de gastronomie transilvăneană neo-tradițională. Iar timpul a trecut cu folos apoi...
Nici nu ştim ce merită mai bine lăudat aici: atmosfera deosebită, servirea foarte bună, serile cu muzică live... sau mâncarea.
Toate celelalte ar putea fi subiective, dar mâncarea este unanim apreciată. Porţiile generoase sunt reunite într-un meniu pe care-l vei citi cu poftă şi în care vei găsi multe suprize plăcute: coadă de bou cu piure de rădăcinoase şi murături, măduvă coaptă în osul ei, o burtă de vită crocantă... 😋 Sub Tâmpa este locul în care îţi vei dori să revii ca să încerci tot ce e prin meniu! Noi așa am făcut și ne-am bucurat să găsim totul la fel de bine cum știam. Chiar am constatat o noutate gustoasă și binevenită - un mic aperitiv oferit din partea casei, în ton cu stilul culinar general al restaurantului - o pastă de jumări, care merge perfect cu pâinea proaspătă, țărănească și coaja ei crocantă.
Am încercat Păstrăvul de munte, într-o prezentare deosebită, pe piure de mălai cu trufe (un fel de mămăligă, cremoasă și bună) și servit cu legume coapte și sos de lapte cu usturoi; legumele ni s-au părut puțin cam mult făcute și nu chiar cea mai bună pereche pentru piureul de mălai; o alegere bună pentru cină sau dacă ești pe la vreo dietă (380g, 39 lei). Dacă nu, poți alege un Gât de miel, fraged, "copt la cuptor până cade de pe os" și servit cu piure de cartofi, morcovi copți și salată verde (220g+200g, 59 lei).
Pentru unii ar putea fi o problemă faptul că accesul auto nu este posibil până la restaurant - maşina trebuie lăsată undeva pe una din străduţele Centrului Istoric, de unde ai de urcat pe Suişul Castelului aprox. 300m; sau o poţi lăsa într-una din cele două parcări din capătul Aleii Tiberiu Brediceanu - parcarea Magazin Star Universal sau parcarea Spital Regina Maria - de aici vei avea de mers pe jos aprox. 700m, într-o plimbare agreabilă la poalele pădurii de pe Tâmpa.
Recomandăm rezervare telefonică.
Fideli principiului pe care ni l-am stabilit, de a verifica periodic locurile recomandate pentru a ne asigura de acuratețea datelor pe care le prezentăm, am revenit (februarie 2022) la Sub Tâmpa. Și ne-am bucurat să găsim lucrurile așa cum le știam - acceleași feluri gustoase, aceeași atenție în execuție și prezentare.
Am deschis cu niște cocktail-uri, care nu au fost doar bune ci și foarte frumoase 🙂 Cât despre mâncare, Salata cu piept de rață (400g, 33 lei) a fost o alegere excelentă pentru cină, îmbinând armonios prospețimea verdețurilor cu dulceața sosului de zmeură și aroma pieptului de rață afumat.
Pulpa de pui, fragedă și bine făcută, cu piure și boabe de mazăre (220/200g, 39 lei), credem că ar putea fi pe gustul și foamea oricărui gurmand. Am apreciat faptul că ardeiul era proaspăt copt şi nu de la conservă dar ar fi fost perfect dacă înainte de a fi pus în farfuria-tigăiţă ar fi fost curăţat de seminţele care s-au amestecat cu celelalte ingrediente.
Despre Pulpa de rață se spune că era servită doar la mese princiare și îi credem - gătită lent și însoțită de o combinație de ingrediente demne de papilele fine și ochiul critic ai cunoscătorilor în arta culinară (fructe și legume stropite cu sos aromat).
Dacă preferi carnea de miel, Ciolanul de miel - gătit lent, servit cu spanac și piure de cartofi - poate fi o alegere potrivită când vrei să te bucuri de gustul inconfundabil al acestui tip de carne.
Singurul amendament pe care l-am avut de făcut a fost temperatura de servire a mâncărurilor, care nu era ideală, deşi majoritatea sunt servite în nişte tigăiţe foarte simpatice care ar putea fi încălzite foarte uşor. Am transmis șefului de sală; ni s-a spus că nu mai sunt aduse fierbinţi pentru că au fost câteva cazuri de clienţi care s-au fript 🤓 dar că au în vedere o soluţie. Vom vedea 🙂
Toate celelalte ar putea fi subiective, dar mâncarea este unanim apreciată. Porţiile generoase sunt reunite într-un meniu pe care-l vei citi cu poftă şi în care vei găsi multe suprize plăcute: coadă de bou cu piure de rădăcinoase şi murături, măduvă coaptă în osul ei, o burtă de vită crocantă... 😋 Sub Tâmpa este locul în care îţi vei dori să revii ca să încerci tot ce e prin meniu! Noi așa am făcut și ne-am bucurat să găsim totul la fel de bine cum știam. Chiar am constatat o noutate gustoasă și binevenită - un mic aperitiv oferit din partea casei, în ton cu stilul culinar general al restaurantului - o pastă de jumări, care merge perfect cu pâinea proaspătă, țărănească și coaja ei crocantă.
Am încercat Păstrăvul de munte, într-o prezentare deosebită, pe piure de mălai cu trufe (un fel de mămăligă, cremoasă și bună) și servit cu legume coapte și sos de lapte cu usturoi; legumele ni s-au părut puțin cam mult făcute și nu chiar cea mai bună pereche pentru piureul de mălai; o alegere bună pentru cină sau dacă ești pe la vreo dietă (380g, 39 lei). Dacă nu, poți alege un Gât de miel, fraged, "copt la cuptor până cade de pe os" și servit cu piure de cartofi, morcovi copți și salată verde (220g+200g, 59 lei).
Pentru unii ar putea fi o problemă faptul că accesul auto nu este posibil până la restaurant - maşina trebuie lăsată undeva pe una din străduţele Centrului Istoric, de unde ai de urcat pe Suişul Castelului aprox. 300m; sau o poţi lăsa într-una din cele două parcări din capătul Aleii Tiberiu Brediceanu - parcarea Magazin Star Universal sau parcarea Spital Regina Maria - de aici vei avea de mers pe jos aprox. 700m, într-o plimbare agreabilă la poalele pădurii de pe Tâmpa.
Recomandăm rezervare telefonică.
Fideli principiului pe care ni l-am stabilit, de a verifica periodic locurile recomandate pentru a ne asigura de acuratețea datelor pe care le prezentăm, am revenit (februarie 2022) la Sub Tâmpa. Și ne-am bucurat să găsim lucrurile așa cum le știam - acceleași feluri gustoase, aceeași atenție în execuție și prezentare.
Am deschis cu niște cocktail-uri, care nu au fost doar bune ci și foarte frumoase 🙂 Cât despre mâncare, Salata cu piept de rață (400g, 33 lei) a fost o alegere excelentă pentru cină, îmbinând armonios prospețimea verdețurilor cu dulceața sosului de zmeură și aroma pieptului de rață afumat.
Pulpa de pui, fragedă și bine făcută, cu piure și boabe de mazăre (220/200g, 39 lei), credem că ar putea fi pe gustul și foamea oricărui gurmand. Am apreciat faptul că ardeiul era proaspăt copt şi nu de la conservă dar ar fi fost perfect dacă înainte de a fi pus în farfuria-tigăiţă ar fi fost curăţat de seminţele care s-au amestecat cu celelalte ingrediente.
Despre Pulpa de rață se spune că era servită doar la mese princiare și îi credem - gătită lent și însoțită de o combinație de ingrediente demne de papilele fine și ochiul critic ai cunoscătorilor în arta culinară (fructe și legume stropite cu sos aromat).
Dacă preferi carnea de miel, Ciolanul de miel - gătit lent, servit cu spanac și piure de cartofi - poate fi o alegere potrivită când vrei să te bucuri de gustul inconfundabil al acestui tip de carne.
Ultima actualizare:
- 19/02/2022 (recomandat la 10/03/20)
Pe scurt:
- Meniu neo-românesc într-o ambianţă extraordinară.
Categorie:
- Restaurante
Recomandat pentru:
- Bucătărie locală | Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Grupuri mari | Ingrediente locale | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Ocazii speciale, Aniversări | Program live | Vedere panoramică
Tip de masă:
- Prânz
- Cină
Bucătărie:
- Românească
- Vegetariană
Ce poţi mânca aici:
- Brânzeturi | Ciolan | Ciorbe | Îngheţată | Jumări | Murături | Oaie/Miel/Berbec | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Porc | Prăjituri, torturi | Preparate cu mămăligă | Pui | Raţă | Risotto | Salate | Supe | Vită
Facilităţi:
- Mâncare la pachet/Take-out | Plata cu card de credit |Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi