Prăpăstiile Zărneştilor

Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale / Zărneşti


Address

Drum forestier cu plecare din DJ 112G

Despre

Dacă te afli în zona Bran-Măgura-Zărneşti, merită să vezi Prăpăstiile Zărneştilor şi să faci acest traseu frumos, accesibil în cea mai mare parte chiar şi copiilor sau persoanelor cu dizabilităţi uşoare. Este de fapt un drum pietruit de aprox. 4 km care şerpuieşte de-a lungul unei văi seci în care pe alocuri mai curge şi un pârâu ce se dezvoltă spectaculos în timpul ploilor torenţiale de vară.

Prăpăstiile Zărneştiului (sau Cheile Zărneştiului sau Valea Prăpăstiilor) sunt un rezultat al acţiunii apei: iniţial a fost un râu care a curs pe roci sedimentare - preponderent calcare - pe care le-a erodat, le-a adâncit; în timp, cursul apei a trecut în subteran formându-se o peşteră care, după ce i s-a prăbuşit plafonul, a devenit un sector de chei de 2 km, foarte îngust şi cu pereţi înalţi, verticali, deosebit de spectaculoşi. Plimbarea este agreabilă, poţi face multe poze, uită-te tot timpul pe sus - dacă ai noroc poţi zări şi vestitele capre negre!
Accesul se face din punctul Fântâna lui Botorog (localizat de noi pe hartă) la care poţi ajunge uşor cu maşina fie din Zărneşti fie din satul Măgura. De aici, ţii tot înainte, pe Valea Prăpăstiilor.

Pentru că se află în Parcul Național Piatra Craiului, din luna mai până în luna octombrie, este necesară achiziționarea unui bilet acces în valoare de 5 lei/persoană. Acesta poate fi achiziţionat de la unul dintre tonomatele amplasate în Zărneşti, de la rangerii care patrulează în zonă sau online (detalii https://www.pcrai.ro/bilete).

Photo Gallery

Alte sugestii

Măgura Codlei

Codlea / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Munţii Piatra Craiului

Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale / Zărneşti

Munţii Piatra Mare

Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale / Săcele

Pietrele lui Solomon

Braşov / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Vf. Postăvaru 1799m

Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale / Poiana Braşov