Bacaro & Bacaro 2

Bacaro & Bacaro 2

Constanța (CT) / Restaurante


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Portul turistic Tomis, Constanța 900178, România

Telefon

Despre

Așezate cât se poate de bine, pe faleza frumoasei Mări Negre, în zona Portului turistic Tomis din Constanța, Restaurantele Bacaro (1 și 2) sunt un loc excelent pentru o cină cu mâncare bună și priveliște hipnotizantă.  
Restaurantele sunt exact unul lângă altul; aproape că nu-ți dai seama că sunt două dacă nu vezi firmele. Dar totuși sunt două, cu meniuri destul de asemănătoare, însă cu bucătării diferite și bucătari diferiți, care, așa ni s-a spus, își pun amprenta proprie chiar și pe felurile comune; deci e posibil să preferi unul din cele două locuri doar pentru că îți place mai mult felul de a găti al unuia dintre bucătari.

Vedere de pe terasele Bacaro.

Pe malul mării, așadar meniul musai axat pe pește și fructe de mare. 😊
Borș de pește? Este! Dar este și ciorbă de găină (la Bacaro) și ciorbă de vită (la Bacaro 2).
Saramuri? Sunt! Cu pește de Marea Neagră, pe cât posibil proaspăt. Mai toate tipurile de pește din meniu se regăsesc sub trei forme – pe plită, saramură sau prăjit (dacă se potrivește).
Pentru cei care nu se „înțeleg” cu peștele ori cu fructele de mare sunt și câteva alternative – piept de pui, mușchiuleț, gyros – dar nu multe, căci specificul e pescăresc.

Calamar umplut cu feta @Bacaro...

Ce mai au în comun cele două restaurante sunt experiența deja îndelungată în piață, ceea ce ar trebui să spună că fac bine ce fac – Bacaro există în port din 2012 iar Bacaro 2 e ceva mai „tânăr” – 2014.
Ce mai au diferit ar fi Calamarul umplut cu Feta și Calamarul umplut cu fructe de mare, pe care le găsești doar la Bacaro și Fritto misto (fructe de mare pane) și câteva feluri de paste în plus, pe care le are Bacaro 2.

... și Fritto Misto @Bacaro 2.

Vara bucătăriile sunt deschise până târziu, după ora 23. Împreună restaurantele au peste 200 de locuri dar Bacaro e ceva mai mare și din motivul ăsta este și singurul care rămâne deschis și în afara sezonului estival, cu excepția unui interval de o lună, în jurul sărbătorilor de Crăciun și An Nou. Iarna clienții nu mai sunt la fel de mulți ca vara, terasa se închide și spațiul este încălzit. Sezonul rece vine și cu câteva produse în plus în meniu, cum ar fi tartarul și crêpes Suzette (e suficient spațiu de manevră pentru spectacolul flambării clătitelor la masă).

Dacă e iarnă, e... Crêpes Suzette 😋

Cu ce se mândresc cei de la Bacaro? Cu faptul că lucrează cu furnizori locali de pește, scoici și rapane, pe care le primesc direct din ferme. Și cu: tocănița de rapane, midiile în vin și mixul de fructe de mare trase in tigaie, cu vin si usturoi (un fel de specialitate a casei). Plus „designul” farfuriilor și zâmbetul cu care își întâmpină oaspeții.  
Acest din urmă aspect putem să-l confirmăm și noi – deși am ajuns la ei într-o seară foarte aglomerată, am fost frumos primiți și serviți. Și nu, nu știa nimeni că suntem de la Unde Mergem® 😊

Saramură de chefal, 56 lei, 200/200/100g

Și cum ne plac și peștele și fructele de mare, eram într-un loc potrivit 😊 Ne-am oprit asupra unei Saramuri de chefal - gustoasă, echilibrată, cu multe legume și bine condimentată - și a unei porții de Linguini cu fructe de mare - făcute al dente și îmbrăcate într-un un sos rose dens și savuros și cu fructe de mare multe și bune.

Linguini cu fructe de mare, 60 lei, 400g


Prețurile sunt peste medie, dar rezonabil și previzibil pentru o zonă atât de frecventată de turiști.
Timpul de așteptare a fost specific unei seri pline, dar cu un pahar aperitiv, priveliștea superbă spre port și o companie agreabilă nu simți cum trece timpul, mai ales că ospătarii sunt mulți și atenți, ceea ce cu siguranță scurtează la minimul necesar așteptarea.
Ne-a plăcut și că vinul comandat la pahar ne-a fost turnat la masă, din sticlă, nu adus direct în pahar.
Dacă nu-ți place agitația estivală încearcă să găsești o masă mai retrasă, căci spațiul este folosit la maximum, mesele sunt destul de apropiate unele de altele, iar șirurile de plimbăreți pe promenada de pe malul apei și fix pe lângă terasă par interminabile.

Atmosferă relaxa(n)tă.

“Bacaro” este un cuvânt care vine din Italia (Veneția) și desemnează un local popular unde se mănâncă  (preponderent) pește și se bea vin (mai ales la pahar). Cam asta este restaurantul Bacaro – un loc unde să vii cu prietenii, relaxat, să mănânci ceva din mare și să închini în cinstea lui Bacco (Bachus).

Ultima actualizare:

  • documentat la 14/08/2023

Pe scurt:

  • Un loc cu view, unde să vii cu prietenii, relaxat, să mănânci ceva din mare și să închini în cinstea lui Bacco (Bachus).

Categorie:

  • Restaurante

Recomandat pentru:

  • Bucătărie locală | Familii cu copii | Ingrediente locale | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Vedere panoramică

Tip de masă:

  • Cină
  • Mic-dejun
  • Prânz

Bucătărie:

  • Internațională
  • Mediteraneană

Ce poţi mânca aici:

  • Carbonara | Cârnaţi (din pește) | Chiftele (din pește) | Ciorbe | Curcan | Fructe de mare | Gyros | Humus | Icre | Îngheţată | Omletă | Paste | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Preparate cu mămăligă | Risotto | Şniţel | Tagliatelle | Tiramisu

Facilităţi:

  • Acces persoane cu dizabilităţi | Parcare publică | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi

Alte sugestii

Ana și Ion

Constanța (CT) / Restaurante

Cămara cu Merinde

Constanța (CT) / Restaurante

Iaki Restaurant

Mamaia (CT) / Restaurante

Blue Acqua Faleza Mamaia

Mamaia (CT) / Restaurante

Terasa Cetate Mamaia

Mamaia (CT) / Restaurante