Csillag
Lunca de Jos (HR) / Restaurante
Telefon
Despre
Dacă ești pe DN 12A pe Valea Ghimeșului, ai putea să te oprești pentru masă în Lunca de Jos, la Restaurantul Csillag; este restaurantul unei pensiuni dar este deschis și pentru clienții necazați. Plasat exact pe drumul principal, cu parcare încăpătoare și terasă drăguță.
Clasificarea pensiunii la 4 margarete se extinde probabil tacit și la restaurant; nu am văzut nicăieri specificat acest detaliu dar preparatele „își doresc” să se înscrie acolo. Servirea cam „șchioapătă”, mai ales când este aglomerat (și cam este...) și din păcate și când vine vorba de limba română; dacă însă ai un pic de răbdare (nu ești pe fugă și accepți micile dificultăți ridicate de bariera de limbă) sunt șanse să pleci cu o amintire plăcută.
Bucătăria s-ar înscrie în categoria „internațional” dar meniul include și preparate românești și ungurești; multinațional 🙂 și variat.
Pagina de specialități arăta foarte atrăgător, așa că ne-am oprit la ea; și am făcut bine. Supa cremă de usturoi (15 lei, 250g) e ceva ce nu găsești în prea multe meniuri iar dacă nu urăști usturoiul, este o experiență plăcută pentru papile. Coșulețul de coaste cu cartofi dulci și zucchini la grătar, pe lângă un plating inedit, vine și cu legume asociate cum nu prea e „standard” și cu o calitate foarte bună (35 lei, 350/350g).
Și nu doar specialitățile ne-au surprins pozitiv. În vizita noastră de documentare ne-a plăcut mult pieptul de pui la grătar cu mozzarella și legume la grătar (23 lei, 200/100/100g) – o combinație foarte plăcută de arome și texturi. Am mai încercat și Gulașul ceangăiesc (15 lei, 400g) - care e diferit de orice alt gulaș gustat anterior, cu ingrediente specifice și Pulpa de pui la grătar cu cartofi chips și salată de legume cu iaurt – gustoasă, plăcut condimentată dar ne-ar fi plăcut ca salata să fie un pic mai mare și mai bine asezonată iar cartofii chips mai crocanți.
Cam de-atât ne-au ținut curelele 😀 dar când mai ajungem pe-acolo te ținem la curent cu noutățile.
Prețurile sunt decente raportat la calitatea și cantitatea preparatelor. Și am aflat și că brânzeturile vin de la o fabrică locală.
Atmosfera generală este foarte plăcută, mai ales când nu este foarte aglomerat.
Ultima actualizare:
- 08/08/2021
Pe scurt:
- Un loc bun de popas, dacă nu eşti foarte pe grabă.
Categorie:
- Restaurante
Recomandat pentru:
- Bucătărie locală | Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Grupuri mari | Ingrediente locale Ocazii speciale, Aniversări
Tip de masă:
- Mic-dejun
- Prânz
- Cină
Bucătărie:
- Ungurească
- Internațională
- Românească
Ce poţi mânca aici:
- Aripioare | Brânzeturi | Cartofi prăjiţi | Cârnaţi | Ciolan | Ciorbe | Clătite | Coaste | Fish&Chips | Găluşte | Gulyas | Halloumi | Humus | Îngheţată | Jumări | Mici | Miel | Murături | Omletă | Papanaşi | Paste | Pastramă oaie | Patiserie | Peşte de apă dulce | Plăcinte | Porc | Prăjituri, torturi | Preparate cu mămăligă | Pui | Raţă | Salate | Supe | Şniţel | Vită
Facilităţi:
- Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi | Toaletă pentru clienţi