Taschler Haus

Taschler Haus

Sighişoara (MS) / Pensiuni


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Piața Hermann Oberth 4, Sighișoara 545400, România

Telefon

Despre

Așezată lângă poarta principală a Cetății medievale Sighișoara, la cam 150 de metri de Turnul cu ceas, Taschler Haus, este o construcție săsească, tradițională, transformată frumos într-o pensiune cu 10 camere, fiecare cu povestea ei, inspirată din viața breslelelor istorice sighișorene. Nu are restaurant, dar are cramă și terasă în curtea interioară, unde te poți bucura de un mic dejun „à la francais”.
Pe locuri fruntașe în categoria ei în clasamente de specialitate, Taschler Haus este mai degrabă un mic hotel de calitate. Cu arhitectură deosebită, atât la exterior cât și la interior; camere cu nume și nu cu numere, cu amenajări diferite, în ton cu denumirile; intimitate; atenție la detalii.

La umbra Turnului cu Ceas.

Casa Tashler arată ca o carte cu povești săsești, în care fiecare oaspete poate fi personaj. De la pereții pictați cu scene și personaje tradiționale, la obiectele de mobilier și decorațiuni, până la clădirea propriu-zisă, totul e o mică incursiune în istoria Sighișoarei; construită pe la 1670, după ce în anul 1788 a fost distrusă de un incendiu puternic, casa a fost cumpărată și refăcută complet în 1790 de Michel Friedrich Wultschner, primarul de atunci al Sighişoarei.
Camerele sunt identificate nu cu numere ci cu nume, în limba germană, inspirate din activitățile vechilor bresle săsești, parte importantă din istoria Sighișoarei. Fiecare cameră are lângă intrare un medalion cu scene din viața breslei pe care o amintește – Schuster, Schneider, Weber, Arzt, Schmidt, Schlosser, Bauer, Müller, Seiler, Tischler. Și nu doar numele sunt diferite ci și modul în care camerele sunt amenajate și decorate – în Camera Croitorului găsești o mașină de cusut veche, cutii pentru accesorii de cusut; în Camera Țesătorului – un fuior și o scenă de șezătoare.

Intrarea în camera Croitorului.

Picturile de pe pereți, care dau un aer aparte, de vechi și autentic, evocând istorie, legende și tradiții, se regăsesc în toată casa, din recepție în cramă, din curte la intrarea în clădire - scene cu vechiul târg, dansul țesătorilor sau dansul panglicii.

Dansul panglicii, pictură murală în cramă 😍

Cele 10 camere - 3 standard, 3 superioare (o singură încăpere, mare, cu zonă de zi), 4 suite (cu două încăperi – cameră de zi și dormitor) - sunt împărțite în două corpuri de clădire, alipite dar cu intrări separate. 
Casa mare, cea verde, are 7 camere și acces direct în curtea interioară. Cele 4 camere de la etajul 2 (mansardă) sunt dotate și cu aer condiționat.
Casa portocalie e foarte potrivită pentru a fi închiriată integral – are intrare proprie și are un spațiu comun primitor din care se intră în fiecare dintre cele trei camere.
Pentru disponiblitate și tarife actualizate, click aici.

Suita din casa portocalie.

În toate camerele găsești cele necesare pentru cafea și ceai – fierbător, ceainic, cești, ceai, ness, zahăr. 
În suite, unde există și canapea, se pot caza copii până la 16 ani, cu cost extra.
Toate camerele sunt mari, curate, decorate și amenajate în stil săsesc, vintage. Unele au vedere la turnul cu ceas. Detalii interesante: ușile sunt cele originale iar unele piese de mobilier au peste 100 de ani.

Elemente originale din fier forjat.

Ne-au plăcut mult ideea cu banchetele de la picioarele paturilor, seturile de câte trei perne de pe paturi, detaliile metalice ale diverselor accesorii de mobilier în ton cu stilul general al casei (balamale, cuiere, suporturi), bârnele aparente, vechiul banc de lucru de tâmplărie transformat în masă (în curte). Și vișinata pe care am găsit-o așteptându-ne în cameră 😊

Atenţia la detalii este omniprezentă, de la perne...

„Stăpânul” casei are tangențial experiență îndelungată în construcția, deschiderea și dezvoltarea de hoteluri; iar la un moment dat, din intermediar în găsirea unui administrator în turism a devenit el însuși, alături de soție, investitor și antreprenor. Și au știut bine cum trebuie să se desfășoare interacțiunea cu oaspeții, detaliile care contează, cum să facă să te simți la Taschler ca acasă. Astfel, de exemplu, nu lipsesc papucii și halatul, uscătorul de păr, în camerele cu cadă găsești inclusiv sare de baie, iar printre cosmeticele de baie (de foarte bună calitate) am regăsit inclusiv articole de igienă intimă feminină.

...până la prosoape cu decoraţiuni de Crăciun şi un vanity-kit cu de toate. 👌

Taschler Haus oferă un raport bun preț-confort. Cafeaua (capsule espresso în salonul din pivniţă şi la recepţie, solubilă în camere), ceaiul, apa sunt 24/24 la dispoziția clienților; apa îmbuteliată din minibarul din cameră este gratuită și se completează zilnic și chiar dacă nu, sunt stocuri suficiente în pivniță sau în curte. Fiind amplasată în cetatea medievală, nu se poate intra cu mașina decât pentru puțin timp, cât lași bagajele; parcarea este jos, la baza cetății; e cu plată dar gazdele oferă gratuit tichete de parcare pentru întreg sejurul. Dacă nu ai multe bagaje poţi urca pe jos, vei avea de mers doar vreo sută de metri (dacă găseşti loc în parcarea din piaţa Hermann Oberth), la alegere - câteva zeci de trepte sau o pantă uşoară.
Te poți caza zilnic între orele 14-21 (recepția nu este permanentă) iar check-out-ul se face la ora 11 dar există flexibilitate în funcție de disponibilitatea camerelor.

"Open-bar" cu motive săsești, ceai şi cafea în recepţie.

Chiar dacă nivelul de clasificare nu impune, gazdele oferă (din partea casei) unele produse specifice pentru un mic-dejun “franțuzesc”. În vechea pivniță a casei găsești un espressor, fructe, mici produse de patiserie, unt, gem, cremă de ciocolată, ceai, cereale, pâine și toate ustensilele necesare. Este și o mică bucătărie, dar e de utilizat numai de personal; dacă e nevoie poți încălzi un lapte pentru un copil, dar cam atât. Vara poți lua micul dejun pe terasă – sunt vreo trei mese cu bănci. Indiferent că mănânci în cramă sau pe terasă nu e musai să faci și curățenie după, personalul se ocupă de asta.

Mic dejun „à la francais”.

Tot în pivniță sau pe terasă, după ce ai terminat de vizitat toate obiectivele turistice programate și după cum permite vremea, poți sta la un pahar cu vin; dacă nu ai, sunt câteva soiuri în crama casei – vinuri horeca, de calitate, cu preţuri începând de la 100 lei/sticlă. 
Taschler Haus nu are restaurant propriu dar în apropiere sunt multe locuri unde poți mânca, de la tradițional la internațional, mai obișnuit sau mai... cu pretenții. Casa Taschler are și parteneriate cu câteva restaurante, unde gazdele îți pot face rezervare. Mai ai și variantele: livrare, take-away sau catering, crama și terasa fiind locuri foarte potrivite pentru o masă în tihnă.

Crama din pivniţă.

Dacă rezervi direct (pe email sau telefonic), asigură-te că ai primit de la gazde confirmare; doar așa rezervarea e considerată fermă. Prețurile pornesc de la 58 euro/noapte şi variază în funcție de sezon, moment al anului, număr de nopți, număr de camere rezervate împreună. Nu se practică tarif de cazare single – camera se plătește în regim dublu chiar dacă este ocupată de o singură persoană. 

Ultima actualizare:

 • 29/03/2023 (prima documentare: 18/12/22)

Pe scurt:

 • Pensiune cu 10 camere, fiecare cu povestea ei, inspirată din viața breslelelor istorice sighișorene. Atenţie la detalii şi orientare către client rar întâlnite. Nu are restaurant, dar are cramă și terasă în curtea interioară, unde te poți bucura de un mic dejun dulce „à la francais”.

Tip structură:

 • Camere de închiriat
 • Pensiune

Clasificare:

 • ***

Specific:

 • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru business | Potrivit pentru grupuri | Romantic

Facilităţi:

 • Aer condiţionat (parţial) | Chicinetă - Cafea, Ceai | Free WiFi | Minibar în cameră | Mic-dejun frugal dulce | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Papuci şi halate | Plată cu card | Seif în cameră

Mic-dejun:

 • complimentary (cafea, patiserie, fructe)

Cameră dublă:

 • 58 / 76 euro

Apartament:

 • 100 euro

Închiriere integrală:

 • 700-1000 euro

Tichete de vacanţă:

 • Da

Alte sugestii

Zen Eco Villa

Pensiuni / Sfântu Gheorghe (TL)

Honor Villa

Hosteluri / Izvoare (HR) / Pensiuni

Pensiunea Kon Tiki

Pensiuni / Sibiu (SB)

Pensiunea Danubio

Coronini (CS) / Pensiuni

Pensiunea Villa Rustica

Sicheviţa (CS) / Pensiuni