JT Water Sports Mamaia

JT Water Sports Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor


Address

Bulevardul Mamaia, Constanța 900001, România

Despre

La Mamaia, pe lacul Siutghiol, se află unul din puținele locuri din România unde se poate face ski nautic și wakeboarding într-un Cable Park pe 5 și pe 2 stâlp, de la inițiere până la nivel de performanță.
Dar este și un loc unde, de la mic la mare, te poți distra cu prietenii sau cu întreaga ta familie, într-un parc acvatic plutitor, pe o plajă plutitoare sau poți face tot felul de activități nautice, de la plimbări cuminți cu barca, la vâsle sau la pedale, până la ture cu skijet-uri, bărci cu motor și aterizări distractive în apă de pe saltele tractate în viteză (Banană, Rocket, Zmeu).

Cele mai importante lucruri într-un parc acvatic plutitor 🙂

Odată intrat în parc și ales cel mai potrivit pachet, după ce primești brățara care contorizează timpul (mare grijă de ea, dacă o pierzi te costă 100 lei!) și ți se face un foarte scurt instructaj (în esență: nu sări în cap și nu înota sub gonflabile 🙂), în vestiar vei primi vesta de salvare, pe care este obligatoriu să o porți tot timpul (o poți scoate doar când stai pe șezlong la plajă 😉). Am văzut că după ce sunt returnate, vestele sunt dezinfectate într-o soluție slabă de cloramină 👌 În vestiar ai acces la dulap încuiat, cu PIN. Și ne-a plăcut că dacă ai uitat să-ți iei la tine, îți este pusă la dispoziție soluție de protecție solară; folosește-o, chiar dacă soarele se mai ascunde după nori! 😉 Și tot ca pont, dacă poți, adu-ți ciorapi speciali pentru suprafețe gonflabile, cu talpă cauciucată – s-ar putea să îți prindă bine pe suprafețele alunecoase de aici; dacă nu, fii atent la ele!

Plaja și cel mai mare traseu de gonflabile plutitoare din România...

Elementul central de atracție (mai ales pentru copii) este cea mai mare plajă plutitoare din România (aproape 6000mp), cu o capacitate de 500 persoane. Multe jocuri, obstacole, trambuline... e un adevărat rai acvatic pentru copiii de orice vârstă sub forma unui traseu wibit; construit în Germania, are o lungime totală de peste un kilometru, cu variante diferite ca grad de dificultate, fiecare de forma unei litere... astfel încât formează cuvântul MAMAIA 😍

...văzute și de sus 😍

Singura limită pentru acces este cea de vârstă - minim 6 ani 😊 Costă 40 lei/1h, 70 lei/2h (+15 lei pentru fiecare jumătate de oră depășită) sau 120 lei pentru toată ziua dar atenție, trebuie să te decizi de la început ce pachet vrei! Sunt disponibile și family-pack-uri pentru 3 sau 4 persoane, la 330 respectiv 430 lei pentru o zi întreagă. În tarife este inclus acces în zona de șezlonguri (unele cu parasolar) și te poți da, fără să ieși în larg, cu hidrobicicletă, caiac sau stand up paddle board.

Ambarcațiuni și zona în care te poți da cu ele, incluse în biletul de intrare.

Cu ajutorul brățării electronice primite vei putea ieși/intra în parc, dacă ai vreo urgență sau vrei să mergi să mănânci. Dar poți mânca și la fast-food-ul din incintă, cu un meniu care cuprinde salate, burgeri, pizza (pentru ea s-ar putea să aștepți un pic mai mult), înghețate + băuturi răcoritoare (inclusiv fresh-uri) și bere; din ceea ce am văzut, toate la prețuri normale pentru un asemenea loc.

Fast-food cu terasă.

Dacă vrei să te plimbi nemotorizat pe lac, pentru 60 lei/h poți închiria caiace gonflabile (care ni s-au părut mai stabile decât cele din fibră) și niște hidrobiciclete sub forma unor lebede și unicorni, cu 4 locuri și un mic tobogan care cu siguranță va cuceri eventualii pasageri copii 😄

Cu lebăda pe lac 😍

În schimb, amatorii de sporturi nautice motorizate pot închiria bărci cu motor, mai mici (350 lei/30 min sau 550 lei/h) sau mai puternice (500 lei/30 min sau 700 lei/h) dar și Jet Ski-uri; poți alege din trei variante pe cele mai potrivite abilităților și experienței tale – tarifele sunt unice, de la 300 lei/15 min până la 750 lei/h și includ un scurt instructaj. Pentru a le închiria și a te da cu ele trebuie să ai un act de identitate în format fizic și trebuie să fii major (și bineînțeles, ai nevoie de permis); vei semna și o declarație de asumare a riscurilor.
Sugestia noastră: cât copiii se joacă în parcul gonflabil, profită și fă o tură cu barca sau jet ski – meriți și tu un pic de distracție, nu? 😉 Cei mai puțini aventuroși pot încerca o tură în catamaranul din flota JT Watersports.

O parte din flota JT Watersports Mamaia.

Dar dacă toate cele prezentate mai sus pot fi văzute (și făcute) și prin alte părți, Cable Park-ul de aici este unul dintre puținele din România și cel mai mare dintre ele (cel puțin la data primei noastre documentări), o investiție de câteva milioane de euro a unui important om de afaceri din zonă. Sunt două zone, cablul pe 2 stâlpi pentru inițiere și începători și cel pe 5 stâlpi, cu un traseu olimpic, de peste un kilometru, destinat celor care fac ski nautic sau wakeboarding (pe placă) la nivel avansat, inclusiv cu obstacole.

Mamaia Cable Park.

În zona de 2 stâlpi poți pune pentru prima dată wakeboard-ul (placa pentru apă) în picioare, sub supravegherea unui instructor, într-o ședință de 10 minute (nu îți face probleme, va fi de ajuns pentru o primă dată! 😄) pentru care vei plăti 40 lei/copil și 50 lei/adult + închiriere echipament 30 lei/copil, 40 lei/adult. Vei învăța lucrurile de bază: cum să te ridici, cum să te menții în picioare și cum să (încerci) ai o poziție corectă pe placă.
Iar dacă îți va plăcea, poți programa lecții ulterioare de câte 30 minute, pentru care vei plăti în cursul săptămânii (L-J) 200 lei pentru copii, respectiv 230 lei/adult + cost echipament, menționat mai sus; în weekend lecțiile sunt un pic mai scumpe: 230 lei/copil, 270 lei/adult.
Din ce am înțeles, pentru a ajunge să stăpânești bine mișcările de bază vei avea nevoie de 7-8 ședințe. Iar mulți, mai ales dintre turiști, revin de 2-3 ani pentru a se perfecționa. Nu există limite de vârstă, am văzut copii de 5-6 ani care învățau iar instructoarea de serviciu ne spunea că a avut și un „începător” de 70 ani 😊 Este necesară programare prealabilă (poți folosi telefoanele din pagină), de preferat cu câteva zile înainte.

Deși casca și vestuța erau mai mari decât ea, nu se lăsa 😊 Bravo! 👏

Pe cablul „mare” intră doar cei care stăpânesc foarte bine placa, independent, fără să aibă nevoie de asistență. Aici, în afară de eventuale câteva sfaturi pe care ți le poate oferi operatorul cablului înainte de a începe, odată intrat pe traseu ești pe cont propriu. Poți parcurge traseul de unul singur sau în tandem, cu partener(ă). Pentru condiții și tarife, sună la numerele din pagină!

O parte din traseul mare.

Atunci când am întrebat cu privire la calitatea apei din lacul Siutghiol, ni s-a spus că aceasta este controlată săptămânal astfel încât să se încadreze în limitele admise iar toate activitățile din parcul acvatic sunt supravegheate de salvamari, instructori și operatori de cablu certificați.
Complexul acvatic este deschis sezonier conform orarului prezentat, atât timp cât apa din lac are o temperatură confortabilă, de prin iunie până pe la jumătatea lui septembrie; cel mai bine sună înainte de a merge acolo, ca să verifici dacă este deschis. Pe timp nefavorabil (furtuni cu fulgere, ploi torențiale, vânt puternic) parcul este închis.

Ultima actualizare:

  • 19/09/2023 (recomandat la 18/08/23)

Pe scurt:

  • Un veritabil aqua-parc plutitor pe lacul Siutghiol unde, indiferent de vârstă, te poți distra și răcori bine chiar și o zi întreagă, cu tot felul de activități pe apă.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Închiriere echipamente
  • Parcuri acvatice
  • Parcuri tematice & aventură
  • Sporturi de vară

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Facilităţi persoane cu dizabilităţi (intrare gratuită) | Parcare publică cu plată | Plata cu card de credit | Garderobă/Vestiar | Terasă exterioară | Toaletă pentru clienţi

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Iaki SPA & Fitness

Mamaia (CT) / Activităţi indoor