Pietrele lui Solomon

Braşov (BV) / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Pietrele lui Solomon, Prund-Schei, Brașov, România

Despre

Sunt mai multe legende despre Pietrele lui Solomon, şi toate sunt legate de numele regelui maghiar Solomon care se refugiase prin aceste locuri în anul 1075. În timp ce fugea de duşmanii care-i vroiau capul, regele a încercat să sară cu calul peste cele două pietre dar nu a reuşit şi a căzut. O legendă spune că a murit iar în locul în care a căzut a izvorât o apă. O alta spune că a supravieţuit căderii şi în fuga sa a hotărât să îşi îngroape coroana la rădăcina unui copac pentru a nu putea fi recunoscut de urmăritori. Coroana a fost găsită mai târziu de un ţăran ce a predat-o conducătorului cetăţii care de atunci poartă numele Kronstadt (în germană - oraşul Coroanei), iar coroana şi stejarul la care rădăcina căruia a fost îngropată au fost stilizate în stema oraşului Braşov.

Unii specialişti spun că zona este încărcată energetic şi că aerul de aici conţine o mare cantitate de ioni încărcaţi negativ, ceea ce ar face să aibă un efect benefic asupra sănătăţii. Ce ştim noi sigur este că dacă vii aici în weekend-urile de vară vei respira un aer încărcat cu fumul şi aromele zecilor de grătare aprinse de localnici 🤭
În Duminica Tomii (prima duminică după Paşte) îi poţi întâlni pe Junii Braşoveni care se adună aici la o horă şi un ospăţ pe cinste după ce au străbătut oraşul în tradiţionala Paradă a Junilor.

Una peste alta, locul este foarte frumos. Poţi ajunge aici cu autobuzul 50 ce pleacă din Livada Poştei, sau cu maşina, pe care o poţi lăsa în parcarea din apropiere. Pietrele lui Solomon este nu numai un loc bun pentru picnic ci este şi punct de plecare pentru câteva trasee spre Poiana Braşov şi muntele Postăvaru, atât pe jos cât şi pe bicicletă. De aici pleacă şi Drumul Vechi al Poienii pe care, până când a fost terminat drumul actual (1966), urcau camioanele semi-şenilate ce duceau turiştii în Poiana Braşov; acum e un traseu foarte agreabil, preferat de cei care vor să facă plimbare pe jos până în Poiană.

Photo Gallery

Alte sugestii

Valea Siriniei

Cascade, Izvoare / Berzasca (CS) / Drumuri, şosele turistice / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Ciucarul Mare

Dubova (MH) / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Ciucarul Mic

Dubova (MH) / Eşelniţa (MH) / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Muntele Trescovăţ

Sviniţa (MH) / Munţi, Parcuri Naturale, Rezervaţii Naturale

Centrul Cultural Reduta

Braşov (BV) / Centru cultural