Moieciu

Address

Comuna Moieciu, România

Comuna Moieciu este situată pe șoseaua care leagă Brașovul de Câmpulung Muscel și Pitești - una dintre cele mai vechi căi de comunicație de pe teritoriul românesc, cunoscută chiar înainte de ocuparea Daciei de către romani, în anul 106 după Hristos. Acest vechi drum comercial și militar lega, în vremea ocupației romane, localitățile Cumidava (Râșnov) de Jidava (Poenari de Muscel), iar în evul mediu era principalul drum de legătură dintre Transilvania și orașele muntene de la Dunărea de Jos.

Satele comunei Moieciu (Moieciu de Jos, Moieciu de Sus, Cheia, Cetatea Carului, Măgura, Peştera) au înflorit în perioada regimului de dictatură comunistă deoarece aici nu s-a putut face cooperativizarea agriculturii. Evenimentele de la sfârșitul anului 1989 au surprins zona într-o perioadă de reală prosperitate economică, ceea ce i-a permis să se dezvolte în ritm accelerat, ajungând să fie una dintre cele mai căutate zone turistice din România. 

Satele Măgura şi Peştera sunt considerate de foarte multe portaluri de turism ca fiind printre cele mai pitoreşti din România. Fie vară, fie iarnă, vino şi tu să te convingi de asta! 
Satul Măgura

Unde dormi în zona Moieciu Unde mănânci bine în zona Moieciu

De făcut în zona Moieciu

Tururi, drumeţii, topuri şi recomandări... află tot ce trebuie să experimentezi atunci când eşti în zona Moieciu!

Trasee de drumeţie Trasee de bicicletă De văzut în zona Moieciu

Alte sugestii

Satul Măgura - Moieciu
Codlea
Hărman
Cristian
Viscri